Ενότητες:

17/7/2018, "Ήταν κάποτε ... ο Φόβος", Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη στον Δημοτικό Κήπο.

Αφού διώξαμε τους φόβους μας από την Παιδική Βιβλιοθήκη της Σούδας, ήρθε η ώρα να δράσουμε και στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη στον Δημοτικό Κήπο, την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 στις 11:00 π.μ.

 


Με βιωματικό τρόπο και με ''όπλο'' το παιχνίδι τα παιδιά θα εκφράσουν, θα παίξουν και θα αντιμετωπίσουν κάποιους από τους φόβους τους.


Σας περιμένουμε να παίξουμε και να διώξουμε μακρυά ό,τι μας φοβίζει...

 

Ηλικίες 7 +

 

Με την Έλενα Γεωργιάδου, Θεατρολόγο & εκπ. Παιγνιοθεραπεύτρια.

 

 

fovasai

 

 

 

17/7/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», "Φωτογραφημένα" δεδομένα: Τα μέσα μεταφοράς, Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, 11:00 το πρωϊ.

 

Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

 


"Φωτογραφημένα" δεδομένα: Τα μέσα μεταφοράς.

 

Με τον μοναδικό εκπαιδευτικό της τρόπο και γνώση του αντικειμένου, η κα Πόπη Κασσωτάκη στήνει ένα ξεχωριστό εργαστήρι, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου μαζί με τους μικρούς φίλους μας, θέτοντας τις πρώτες ερωτήσεις:

 


• Πώς ήρθατε σήμερα εδω?

 

• Για να ακούσουμε κάτι. Τι είναι αυτό που κάνει αυτό το θόρυβο?

 

• Έχετε κάνει ποτέ κάποιο ταξίδι? Που πήγατε? Πώς πήγατε? Κάνετε τον ήχο που κάνει το μέσο που χρησιμοποιήσατε για να το μαντέψουμε? Πληρώσατε εισιτήριο?

 

 

Ανατρέχουμε στα βιβλία της βιβλιοθήκης μας με μέσα μεταφοράς και ζωγραφίζουμε τα μέσα μεταφοράς που μας έκαναν εντύπωση…

 

Και συνεχίζουμε:


• Ταξιδεύουμε παντού με το ίδιο μέσο?

 

• …κάνουμε ομάδες ανάλογα με το πού ταξιδεύουν τα διαφορά μέσα.

 

• Εννοιολογικός χάρτης ξηρά-νερό-αέρας.

 

• Τα πολύ παλιά Χρόνια ……..τα παλιά Χρόνια………σήμερα ( δημιουργούμε 3 ομάδες).

 

Και φτιάχνουμε:


• Χρονογραμή.

 

Ευχαριστούμε την κα Πόπη Κασσωτάκη, Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής, που με τον μοναδικό της τρόπο και την εκπαιδευτική της εμπειρία, βοήθησε τα παιδιά να παρατηρήσουν τα μέσα μεταφοράς από άλλες εποχές και άλλα μέρη.!!

 


Η δράση σχεδιάστηκε για το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018, από την #IriniVokotopoulou.

 

 

met1

 

 

met2

 

 

met3

 

 

met4

 

 

met6

 

 

met5

17/7/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», "Προστατευμένα δεδομένα. Τα δεδομένα που κρατάω μόνο για μένα", Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, 7:00 το απόγευμα.

 


Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

 

"Προστατευμένα δεδομένα. Τα δεδομένα που κρατάω μόνο για μένα"

 

 
Στο σημερινό μας ταξίδι σκεφθήκαμε ….. πιο προσωπικά για ασφαλή πλοήγηση στο μαγικό και ελκυστικό κόσμο του διαδικτύου.

 

Μάθαμε για τα προσωπικά μας δεδομένα και πώς να τα διαχειριζόμαστε. Μάθαμε πως διατηρώντας τον έλεγχό τους, διατηρούμε τον έλεγχο της ιδιωτικής μας ζωής. Και υπάρχουν φορές που θα θέλαμε να παραμείνουμε «ανώνυμοι».

 

Μάθαμε ακόμη:


• Πατημασιές και διαδικτυακά ίχνη που δεν σβήνουν


• Πολιτικές διαχείρισης απορρήτου


• Επικοινωνούμε αλλά να μην αποκαλύπτουμε


• Κοινά δεδομένα


• Γονεϊκή συγκατάθεση


• Σπουδαιότητα ενός δυνατού κωδικού, που φυλάξαμε στο παλάτι της μνήμης.

 

Και όταν το ταξίδι τέλειωσε οι μικροί μας φίλοι, μας είπαν ότι θα ήθελαν να σερφάρουν σε ασφαλείς διαδικτυακούς τόπους μακριά από τις «συμπληγάδες» και τις «σειρήνες» του διαδικτύου. Γιατί στο διαδίκτυο ισχύουν οι κανόνες του πραγματικού κόσμου, που έχει άπλετο φως, χρώμα, φίλους πραγματικούς και όχι φίλους σιωπηλούς.

 


Η δράση σχεδιάστηκε για το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018, από την #IriniVokotopoulou


και υλοποιήθηκε από τον κ. Σαντορινιό Σίμο, Πτυχιούχο Πληροφορικής και την κα Νίκη Γαλάνη, εθελόντρια.

 

Κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των παιδιών, απαντώντας σε απορίες και ερωτήσεις τους ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αυτή η δράση .

 

 

ena1

 

 

ena2

 

 

ena3

 

 

ena4

17/7/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», "Προστατευμένα δεδομένα. Τα δεδομένα που κρατάω μόνο για μένα" Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, 11:00 το πρωϊ.

 


Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων.

 

"Προστατευμένα δεδομένα. Τα δεδομένα που κρατάω μόνο για μένα"

 

Στη δράση μας μιλήσαμε μέσα από ιστορίες, παιχνίδι και ζωγραφική για το πως θα προστατεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα και πως θα αποφύγουμε το διαμοιρασμό τους στο Διαδίκτυο.

 

Τα προσωπικά δεδομένα χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση, καθώς περιηγούμαστε στο Διαδίκτυο. Όταν κάνουμε εγγραφή σε σελίδες του Διαδικτύου, σε διαδικτυακά παιχνίδια ή σε ιστόχωρους κοινωνικής δικτύωσης δίνουμε προσωπικά στοιχεία όπως το όνομα, το τηλέφωνο, τη διεύθυνση, την ηλικία, τον τόπο διαμονής κ.α.

 

Όλα αυτά τα προσωπικά δεδομένα καταγράφονται και υπάρχει περίπτωση να τα δουν άτομα χωρίς την θέληση μας ή να γίνουν προϊόν εμπορικής εκμετάλλευσης.

 

Επιπλέον προσωπικά δεδομένα αποτελούν και οι κωδικοί που χρησιμοποιούμε για τη σύνδεση μας σε υπηρεσίες του διαδικτύου και οι οποίοι δεν πρέπει να μοιράζονται σε άλλα άτομα μιας και η όποια χρήση τους αντικατοπτρίζουν εμάς ως χρήστες.

 

Αντίστοιχα προσεκτικοί πρέπει να είμαστε όταν αναρτάμε φωτογραφίες ή βίντεο από εκδρομές, πάρτι, γιορτές κι άλλες εκδηλώσεις οι οποίες στο μέλλον μπορεί να μας φέρουν σε δύσκολη θέση και ακόμα περισσότερο όταν σε αυτές διακρίνονται και τρίτα πρόσωπα εκτός από εμάς. Τα προσωπικά δεδομένα αυτής της μορφής ακόμα και αν τα σβήσουμε από την ιστοσελίδα του Διαδικτύου, στην πραγματικότητα ποτέ δεν καταφέρνουμε να τα διαγράψουμε πλήρως από τον τεράστιο χώρο του Διαδικτύου.

 

Όπως και στην πραγματική ζωή δεν δίνουμε αυτές τις πληροφορίες σε άτομα που δεν γνωρίζουμε και είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με ποιόν συνομιλούμε και τι λέμε, μιας και πίσω από ένα δικτυακό προφίλ μπορεί να κρύβεται κάποιος άλλος από αυτόν που εμφανίζει η εικόνα.


Σε κάθε περίπτωση στο Διαδίκτυο συμπεριφερόμαστε, αλληλεπιδρούμε και επικοινωνούμε όπως και στην πραγματική ζωή.

 


Η δράση σχεδιάστηκε για το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018, από την #IriniVokotopoulou

 

και υλοποιήθηκε εξαιρετικά από τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Γιάννη Σταγάκη, που ευχαριστούμε θερμά!

 

 

mena1

 

 

mena2

 

 

mena3

 

 

mena4

17/7/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», "Προστατευμένα δεδομένα. Τα δεδομένα που κρατάω μόνο για μένα" Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, 11:00 το πρωϊ.

 


Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

 

"Προστατευμένα δεδομένα. Τα δεδομένα που κρατάω μόνο για μένα"

 

Όταν οι γνώσεις κατακτώνται βιωματικά, αποτυπώνονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην καρδιά των παιδιών.

 

Έτσι λοιπόν, μέσα από την αλληλεπίδραση και την ανάγνωση κόμικς, ερωτήσεις, απαντήσεις, παραδείγματα - με θέμα "προστατευμένα δεδομένα και ασφάλεια στο διαδίκτυο" οι μικροί μας φίλοι έμαθαν πώς να διαφυλάσσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, πώς να προστατεύονται από ενδεχόμενους κινδύνους (π.χ. αποδοχή αιτημάτων φιλίας από αγνώστους) και πώς να φτιάχνουν ένα δυνατό κωδικό ασφαλείας.

 

Η δράση μας ολοκληρώθηκε με το ψυχοπαιδαγωγικό παιχνίδι εμπιστοσύνης, "μουγγός-τυφλός" το οποίο απόλαυσαν τα παιδιά και μπόρεσαν να διακρίνουν τη διαφορά του εμπιστεύομαι κάποιον που γνωρίζω καλά από κοντά - όπως ο γονιός μας, από το να ρισκάρω να εμπιστευτώ κάποιον που δε γνωρίζω μέσω του διαδικτύου και να βάλω τη ζωή μου και την αξιοπρέπειά μου σε κίνδυνο.

 

Η διαδικασία του διαδραστικού προγράμματος ξεχωριστή! Ευχαριστούμε πολύ την κα Αννέτα Μαρκογιαννάκη, ψυχολόγο που με το δικό της ξεχωριστό τρόπο βοήθησε τα παιδιά να κατανοήσουν τη σημερινή μας δραστηριότητα.

 


Η δράση σχεδιάστηκε για το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018, από την #IriniVokotopoulou.

 

 

marko1

 

 

marko2

 

 

marko3

 

 

marko4

 

16/7/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», "Ζωγραφισμένα δεδομένα - Η Τέχνη μέσα από τις αισθήσεις", Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού κήπου.

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, 11:00 το πρωϊ.

 


Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου.

 

"Ζωγραφισμένα δεδομένα - Η Τέχνη μέσα από τις αισθήσεις"

 

Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου πραγματοποιήθηκε μια όμορφη δράση με θέμα:

 

«Ζωγραφισμένα» δεδομένα-Η Τέχνη μέσα από τις αισθήσεις- η γλυπτική του Θόδωρου Παπαγιάννη.»

 

Αρχικά παίξαμε το παιχνίδι της γνωριμίας.


Σε ένα κομμάτι χαρτί τα παιδιά έγραψαν το όνομά τους και μία λέξη που τους αρέσει και τα αντιπροσωπεύει.

 

Στη συνέχεια τους δόθηκε η λέξη Τέχνη και τους ζητήθηκε να εκφράσουν αυθόρμητα λέξεις που σχετίζονται με αυτήν (brain storming).

 

Μιλήσαμε για τις Τέχνες και πώς μέσα από αυτές ο δημιουργός εκφράζει συναισθήματα κι ενεργοποιεί τις αισθήσεις του. Μέσα από ένα παιχνίδι δεκαπέντε φράσεων ζητήθηκε από τα παιδιά να βρουν τις αισθήσεις που υπάρχουν σε αυτές...


Στο δεύτερο μέρος της δράσης τα παιδιά έφτιαξαν τα δικά τους έργα τέχνης...

 


Η δράση σχεδιάστηκε για το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018, από την #IriniVokotopoulou και υλοποιήθηκε από την κα Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, εκπαιδευτικό - δημοσιογράφο.

 

Ευχαριστούμε κα Κοκοτσάκη! Με την στήριξη και την αγάπη των εθελοντών μας συνεχίζεται η Καλοκαιρινή Εκστρατεία στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων. Οι βιβλιοθήκες "πλημμυρίζουν" καθημερινά από παιδιά...δραστηρίοτητες...γνώσεις...παιχνίδια..γέλια και πολλά -πολλά βιβλία!!

 

 

kasotaki1

 

kasotaki2

 

kasotaki3

16/7/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», "Δεδομένα για μένα : Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω", Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, 7:00 το απόγευμα.

 


Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

 

 

«Δεδομένα για μένα. Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω»

 


Η κα Πόπη Κασσωτάκη με αυξημένη παιδαγωγική αντίληψη στήνει ένα ξεχωριστό εργαστήρι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού και υποδέχεται τους μικρούς μας φίλους.

 


Ένα εργαστήρι με:


•Εικονογράφηση αντικειμένων και σύνδεσή τους με πιθανά επαγγέλματα. Παρουσίασή τους με λογισμικό επαυξημένης πραγματικότητας.


•Ανάγνωση βιβλίου-Περιήγηση στις εικόνες-Σύνδεση με προσωπικές εμπειρίες και συναισθήματα των παιδιών.


•Ποιο επάγγελμα μου αρέσει: Εικονογράφηση.


•Επίδειξη εικόνας- Τα υπόλοιπα παιδιά μαντεύουν το επάγγελμα από την εικονογράφηση.


•Αιτιολόγηση προτίμησης επαγγέλματος.


•Στολές-εξαρτήματα-Αντικείμενα ανά επάγγελμα.


•Εννοιολογική χαρτογράφηση «επάγγελμα που μου αρέσει».


•Αναστοχασμός δράσης-κλείσιμο.

 

 

Η διαδικασία του διαδραστικού προγράμματος ξεχωριστή και το ενδιαφέρον των παιδιών από την αρχή μέχρι το τέλος αμείωτο.

 

Ευχαριστούμε πολύ την κα Πόπη Κασσωτάκη, Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής!

 


Η δράση σχεδιάστηκε για το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018.

 

 

megal1

 

megal2

 

megal3

16/7/2018, «Το συναίσθημα του φόβου» στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

 

Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας


 
"Το συναίσθημα του φόβου"

 

Η μαγική βεντάλια αφού έμαθε τα ονόματα όλων των παιδιών άνοιξε τα φτερά της, πέταξε από πάνω μας και χαρίζοντας μας ένα γλυκό αεράκι μας μετέφερε σε έναν φανταστικό κόσμο. Αυτός ο κόσμος είχε διάφορους φόβους των παιδιών, τους οποίους όλοι μαζί αρχίσαμε να τους εξερευνούμε...

 

Το μαγικό κοχύλι μας άκουσε και βγήκε από το κουτί του και ''κολυμπώντας'' σε όλα τα χέρια των παιδιών άκουσε όλους τους φόβους τους. …κάποιους δυνατά και κάποιους ψιθυριστά και τους πήρε μαζί του στον βυθό της θάλασσας.

 

Αφού είπαμε όλους τους φόβους μας, τα παιδιά ζωντάνεψαν κάποιους από αυτούς, παίζοντας μαζί τους με παντομίμα και παιχνίδια ρόλων.

 

Τα πολύχρωμα πανιά και οι καρέκλες μεταμορφώθηκαν σε μηχανές που διώχνουν τους φόβους μακριά...

 

Πάνω στην ...ασπίδα του φόβου αποχαιρετήσαμε τον φόβο μας γράφοντας ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα. Στη συνέχεια αφού τον αποχαιρετίσαμε, τον ζωγραφίσαμε σε bubble wrap, του πήραμε τον αέρα και τον πετάξαμε ψηλά.

 

Φεύγοντας από τη Βιβλιοθήκη οι μόνοι φόβοι που υπήρχαν πια ήταν κρυμμένοι μέσα στα βιβλία...

 

Εμψυχώτρια: Γεωργιάδου Έλενα θεατρολόγος, εκπ. παιγνιοθεραπεύτρια.

 

 

fovos1

 

fovos2

 

fovos3

 

fovos4

 

fovos6

16/7/2018, «Κόκκινη κλωστή δεμένη, μες στα δέντρα μπερδεμένη...» στην Παιδική - Εφηβική βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

 

Παιδική - Εφηβική βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων

 

Ένα δέντρο που λαχταρούσε την κορυφή ενός βουνού...κι ένα άλλο ριζωμένο γύρω απ' τα κόκαλα ενός φιδιού που σ' όλη του την ζωή χόρευε στους ήχους μιας φλογέρας.

 

Τα δέντρα ήταν που μας κάλεσαν να κάτσουμε στον ίσκιο τους και κείνα πλέξανε το παραμύθι με κόκκινη κλωστή.!

 

Λαϊκά παραμύθια του τόπου μας - από την ανθολόγηση του Κώστα Καφαντάρη με τίτλο ''Το Φιδόδεντρο'' των εκδόσεων Οδυσσέας - στην καρδιά της πόλης αλλά και μέσα στο πράσινο!

 

Mε συνοδεία φλογέρας από την Ναυσικά Ανδριοπούλου και βιολιού από την Μυρσίνη Παϊζη που στήριξαν εθελοντικά την δράση μας και τις ευχαριστούμε γι' αυτό!!

 

Έτσι να' μαστε καλά ν' ανταμώνουμε και να μοιραζόμαστε τους θησαυρούς της βιβλιοθήκης μας...μέσα κι έξω!!!

 

Με την Ρούλα Τατσοπούλου, θεατρολόγο – υπάλληλο της Βιβλιοθήκης.

 

 

klosti1

 

klosti2

 

klosti3

16/7/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», "Δεδομένα για μένα : Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω", Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, στην Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, 11.00 το πρωϊ.

 

Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας

 

"Δεδομένα για μένα. Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω"

 

Η Δράση ξεκίνησε με τη διευκρίνιση πόσα άλλα ερωτήματα κρύβονται μέσα στη συγκεκριμένη ερώτηση :

 

α. Τι επάγγελμα θα ασκήσω

 

β. Τι χαρακτήρα θα διαμορφώσω ως άνθρωπος.

 

Ακολούθησε ένα θεατρικό δρώμενο με δύο ρόλους μέσα από το οποίο ζητήθηκε από τα παιδιά να αναγνωρίσουν επαγγέλματα που παρουσιάστηκαν.

 

Γράφτηκε η ονομασία κάθε επαγγέλματος σε καρτελάκι και ακολούθως μοιράστηκαν όλα στα παιδιά. Στη συνέχεια έγινε η διάκριση των όρων : επάγγελμα-λειτούργημα και διαβάζοντας το βιβλίο της Ροδούλας Παππά "Όταν μεγαλώσω..." διακρίναμε μαζί με τα παιδιά τα επαγγέλματα-λειτουργήματα.

 

Αμέσως μετά μιλήσαμε για εργασιακούς χώρους και για το συλλογικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους που εργάζονται μαζί σ' ένα π.χ. σχολείο, νοσοκομείο, θέατρο, εργοτάξιο και ονομάζονται συνάδελφοι, συνεργάτες,...

 

Συζητήσαμε ακόμα ξεφυλλίζοντας το βιβλίο "Μα τι κάνουν οι μεγάλοι όλη μέρα..." για την αξία κάθε επαγγέλματος και εξηγήσαμε ότι κανένα επάγγελμα δεν έχει αξία από μόνο του αν δεν του χαρίσουμε εμείς αγάπη, μεράκι, αφοσίωση και εργατικότητα.

 

Παίξαμε με το φωτογραφικό υλικό από επαγγέλματα άλλης εποχής και διασκεδάσαμε με το ευφάνταστο και ευρηματικό βιβλίο του Παπαθεοδούλου, "Όταν μεγαλώσω μπορώ να γίνω και..." ανακαλύπτοντας στις σελίδες του φανταστικά επαγγέλματα.

 

Τα παιδιά συμπλήρωσαν στο τέλος τα δελτία με το υπαρκτό και φανταστικό επάγγελμα που θα ήθελαν να ακολουθήσουν ζωγραφίζοντάς το.

 

Με τον μοναδικό της τρόπο η εκπαιδευτικός κα Ρούλα Βουράκη, καθήλωσε τους μικρούς φίλους στη σημερινή μας δράση!

 

 

megaloso1

 

megaloso2

 

megaloso3

 

megaloso4

 

megaloso5

Περισσότερα Άρθρα...

 1. 16/7/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», Φωτογραφημένα δεδομένα : “Τα μέσα μεταφοράς ”, Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, στην Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.
 2. 16/7/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», Δεδομένα για μένα: “ Το παλάτι της μνήμης”, Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.
 3. 9/7/2018, Αφήγηση παραμυθιών στην Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων.
 4. 9/7/2018, Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα με θέμα "το συναίσθημα του φόβου", στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σούδας.
 5. 9/7/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», Δεδομένα για μένα: ''Τα θαμμένα'' δεδομένα: Πειράματα με το χώμα, Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018, Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.
 6. 5/7/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», Δεδομένα για μένα: ''θαμμένα'' δεδομένα: Πειράματα με το χώμα, Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018, Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων.
 7. 5/7/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», Δεδομένα για μένα: Καταγράφοντας την ιστορία της οικογενειάς μου, Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.
 8. 5/7/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», Δεδομένα για μένα: Φωτογραφημένα δεδομένα, Τα ρούχα, Τρίτη 3 Ιουλίου 2018, Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων.
 9. 5/7/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», Δεδομένα για μένα,: Φωτογραφημένα δεδομένα, Τα ρούχα, Τρίτη 3 Ιουλίου 2018, Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.
 10. 28/6/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», Δεδομένα για μένα : τι κάνω κάθε μέρα;, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων.
 11. 28/6/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», Δεδομένα για μένα : τι κάνω κάθε μέρα;, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.
 12. 27/6/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», Φυσικά δεδομένα: Ένας κήπος φιλικός στις μέλισσες, Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων
 13. 26/6/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», " Ένα παιχνίδι με βιβλία που έχουν στον τίτλο τους αριθμούς", Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων
 14. 26/6/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», Δεδομένα για μένα: Το παλάτι της μνήμης, Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.
 15. 26/6/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», Δεδομένα για μένα. Όλα αρχίζουν από εδώ: Ο εγκέφαλος, Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

(c) 2013 Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων | Website by IMMKO