7/11/2017, «Ονειροπαγίδα» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

«Ονειροπαγίδα»

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας που οργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, επισκέφθηκαν την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, την Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, στις 10 το πρωί, η Α΄ τάξη του 1ου Δ.Σ. Νέας Κυδωνίας, για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα "Ονειροπαγίδα".  Τα παιδιά συνοδεύονταν από  τους εκπαιδευτικούς Ευτυχία Θεοχάρη  και Μαρία Φατζίκη  και τον Διευθυντή του Σχολείου κύριο Αντώνη Αποστολάκη.

 

Διαβάσαμε το βιβλίο της Νίνας Ζαφειρίου «Ονειροπαγίδα» με τις ξεχωριστές "νυχτιάτικες" εικονογραφήσεις. Μια κλεμμένη ονειροπαγίδα. Δύο φυλές Ινδιάνων. Δύο παιδιά. Πολλά συναισθήματα. Θυμός, οργή και στο τέλος η αγάπη.

 

Ένα τρυφερό παραμύθι, που μας ταξίδεψε στον μυστηριώδη και συναρπαστικό κόσμο των Ινδιάνων. Ένα παραμύθι που μας μιλάει για την δύναμη της αγάπης, της φιλίας, της αδελφοσύνης και της ειρήνης. Ένα παραμύθι που καταφέρνει να μας διδάξει να βλέπουμε όμορφα όνειρα και να παγιδεύουμε τα άσχημα.

 

Καθίσαμε σε κύκλο όπως οι Ινδιάνοι. Μιλήσαμε για τους δικούς μας φόβους, τους καταγράψαμε και χορεύοντας τον χορό της βροχής τους πετάξαμε, για να γίνουν καπνός, να φύγουν μακριά…  Και εμείς να τραγουδάμε «Γεια σου κύριε φόβε…».

 

Φτιάξαμε τις δικές μας ονειροπαγίδες με ένα καλοπλεγμένο ιστό, που κρατάει μακριά τα άσχημα όνειρα και αφήνει  να περάσει μόνο η αγάπη…. Και ΠΡΟΣΟΧΗ. Απαγορεύεται να διαβάσει το βιβλίο όποιος δεν πιστεύει στην αγάπη και στα όνειρα. Γιατί κάθε παιδί αξίζει να ονειρεύεται άφοβα με τα μάτια ανοιχτά ή κλειστά. 

    

Εμψυχώτρια Νίκη Γαλάνη.

                                                                                                                                                                                                                                                               

"Η ανθρώπινη προσέγγιση και η φιλοξενία σε συνδυασμό με το εξαιρετικό πρόγραμμα προσφέρουν χαρά στους μαθητές μας, και διάθεση σε μικρούς και μεγάλους να ξανάρθουμε.

 
Αντώνης Αποστολάκης, Διευθυντής 1ο Δημοτικού Σχολείου Ν. Κυδωνίας."

 

 

oneiro1

 

oneiro2

 

oneiro3

 

oneiro4

 

oneiro5

                                                                 

(c) 2013 Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων | Website by IMMKO